Translate-Μετάφραση

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013


13 σπιτικές θεραπείες για το στομάχι

13 σπιτικές θεραπείες για το στομάχι
ΔΥΣΚΟΙΛΙΌΤΗΤΑ, ΝΑΥΤΊΑ, ΔΥΣΠΕΨΊΑ Ή ΌΠΟΙΑ ΆΛΛΗ ΔΥΣΆΡΕΣΤΗ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΆΧΙ, ΕΊΝΑΙ ΣΊΓΟΥΡΑ ΑΝΑΠΌΦΕΥΚΤΕΣ. ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΤΗΣ… ΦΎΣΗΣ ΌΜΩΣ ΈΧΕΙ ΠΆΝΤΑ ΛΎΣΕΙΣ.
Σύμφωνα με το reader’s digest, η φύση έχει προνοήσει (και με το παραπάνω) να προμηθεύσει με φυτικά φάρμακα τον άνθρωπο, προσφέροντας εναλλακτικούς τρόπους για να απαλλαγεί από δυσάρεστες στομαχικές διαταραχές. Ωστόσο, να θυμάστε ότι πριν δοκιμάσετε την οποιαδήποτε θεραπεία, πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
Συνδυασμός «καρότο-μέντα»
Μπορεί να ακούγεται αμφίβολο, αλλά ο χυμός του καρότου με τη μέντα ενδείκνυται για το διαταραγμένο στομάχι. Το καρότο προσφέρει θρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτική δράση και η μέντα είναι καταπραϋντική, θεραπεύοντας το στομάχι γρήγορα και ανώδυνα.
Η συνταγή απλή: βράζετε τέσσερα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες, τέσσερα φλιτζάνια νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μέντα (ή εναλλακτικά ένα φακελάκι τσαγιού μέντας). Αφήστε το σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια πρέζα τζίντζερ για περισσότερη ανακούφιση ή λίγο χυμό λεμόνι, για περισσότερη γεύση.
Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα είναι ένα ακόμη «γιατροσόφι» ενάντια στην καούρα ή τη δυσπεψία. Εξάλλου, όλα τα αντιόξινα, που κυκλοφορούν στο εμπόριο, έχουν σαν βάση το όξινο ανθρακικό νάτριο, δηλαδή τη σόδα. Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού (ή δύο, ανάλογα με το πόσο ισχυρό πόνο έχετε) σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και σύντομα θα απαλλαγείτε από το αναστατωμένο σας στομάχι.
Καμένες φέτες του τοστ
Γνωρίζετε, ότι το τοστ είναι καλό για το στομάχι, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να μάθετε, ότι το καμένο τοστ είναι ακόμα καλύτερο. Ο λόγος είναι ότι οι καμένες φέτες απορροφούν τις τοξίνες, που προκαλούν την αναταραχή στο στομάχι, πιο εύκολα και αποτελεσματικά από ό,τι οι κανονικές φέτες του ψωμιού για τοστ.
(“Τροφή”: Αυτό πρώτη φορά το ακούω και για να πω την αλήθεια και αποκλείεται να το δοκιμάσω)
Γιαούρτι
Πιθανότατα το τελευταίο πράγμα, που θέλετε να καταναλώσετε όταν πονά το στομάχι σας είναι γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά οι προβιοτικές ιδιότητες του γιαουρτιού, δηλαδή τα «ζωντανά βακτήρια», το καθιστούν μια καλή θεραπεία, δεδομένου ότι διευκολύνει τις πεπτικές ενοχλήσεις και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Απλά φροντίστε να επιλέξετε ένα μη λιπαρό γιαούρτι, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή διάφορες γεύσεις. (“Τροφή”: Προσοχή στα επιδόρπια γιαουρτιού, που καμία σχέση έχουν με το ζωντανό γιαούρτι!)
Κακή διατροφή
Εάν αισθάνεστε δυσκοιλιότητα, δοκιμάστε να… “χαλάσετε” τη διατροφή σας. Αν θέλετε υγιεινούς τρόπους να απαλλαγείτε, επιλέξτε κεράσια, σταφίδες, βερίκοκα, δαμάσκηνα και σύκα. Είναι όλα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, που επιβάλλεται να πάρει ο οργανισμός για να διευκολυνθεί το στομάχι.
Τζίντζερ (πιπερόριζα)
Το τζίντζερ μπορεί να απαλλάξει το στομάχι από τις ενοχλήσεις, που προκαλούνται από ναυτία, χημειοθεραπεία, ακόμα και την εγκυμοσύνη. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που λειτουργεί μπλοκάροντας τις επιδράσεις της σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας που παράγεται από τον εγκέφαλο και σταματά παράλληλα την παραγωγή των ελευθέρων ριζών, μια άλλη αιτία της διαταραχής στο στομάχι.
Επιπλέον, διάφορες έρευνες αναφέρουν, ότι το τζίντζερ είναι σημαντικός σύμμαχος του οργανισμού καθώς μειώνει την αρτηριακή πίεση, τον πόνο από την αρθρίτιδα και τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου.
Σπόροι από κύμινο
Οι σπόροι του κύμινου είναι γεμάτοι με βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, τα οποία αναστέλλουν την ανάπτυξη των κακών βακτηρίων που προκαλεί δυσπεψία, αέρια ή φούσκωμα και συμβάλλει στην καλή υγεία του στομάχου. Μετά το φαγητό, «ροκανίστε» μία χούφτα από σπόρους κύμινου, για να απαλλαγείτε από τις στομαχικές διαταραχές.
Γλυκόριζα
Αν και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, η γλυκόριζα μπορεί όχι μόνο να «διώξει» την καούρα, αλλά να επιλύσει το πρόβλημα. Έχει φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες για το στομάχι, καθώς είναι ουσιαστικά ένα φυτικό αντιόξινο, αν και η κατάχρηση βέβαια μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις, ανεβάζοντας την πίεση λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε γλυκοριζικό οξύ.
Μάραθος
Είτε πρόκειται για δυσπεψία, αέρια ή φούσκωμα, ο μάραθος (ή το μάραθο) μπορεί να βοηθήσει. Πιείτε ένα τσάι με μάραθο ή μασήστε μερικούς σπόρους του. Ο μάραθος βοηθά στην πέψη, μειώνει τα αέρια, απαλύνει από τους πόνους, που προκαλούν οι κράμπες και μειώνει τη ναυτία.
Χαμομήλι
Το χαμομήλι, όχι μόνο καταπραΰνει τους πόνους στο στομάχι, αλλά μπορεί επίσης να ηρεμήσει τα νεύρα. Αν έχετε προβλήματα ύπνου, εκτός από έναν πόνο στο στομάχι, το σπιτικό χαμομήλι μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.
Λεμονόνερο
Το λεμόνι είναι ένα από τα πιο εύκολα εσπεριδοειδή, διαθέσιμο σε κάθε σπίτι. Αν δεν έχετε μέντα, τζίντζερ ή άλλα βότανα στο σπίτι, στύψτε μισό λεμόνι σε μια κούπα ζεστό νερό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το χυμό λεμονιού του εμπορίου, σε περίπτωση που δεν έχετε λεμόνια, αλλά θυμηθείτε, ότι χρειάζεστε μόλις μερικά κουταλάκια του γλυκού.
Ζεστό αλατόνερo
Αν και παράδοξη θεραπεία, το αλατόνερο σε βρασμένη μορφή μπορεί να βοηθήσει, όχι μόνο στον πονόλαιμο, αλλά και στο στομάχι. Ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι είναι όλα όσα χρειάζεστε. Για καλύτερα μάλιστα αποτελέσματα, καταναλώστε το άμεσα. Ωστόσο, προσοχή, γιατί η συγκεκριμένη φυτική λύση δεν ενδείκνυται για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.
Μηλόξιδο
Ένα μείγμα από ένα κουτάλι της σούπας ξίδι μηλίτη, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και μια κουταλιά της σούπας μέλι θα διευκολύνει τη δυσπεψία και μπορεί να ανακουφίσει κράμπες, που προκαλούν τα αέρια του στομάχου. Το ίδιο μείγμα μπορεί επίσης να μειώσει την ταλαιπωρία, που προκαλείται από την καούρα.
Ζεστό περιβάλλον
Τοποθετήστε ένα μπουκάλι ζεστό νερό ή ένα μαξιλάρι θέρμανσης όταν αισθάνεστε στομαχικές διαταραχές. Η θερμότητα αυξάνει τη ροή του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος και να μεταφέρει την αντίληψη του πόνου από το εσωτερικό του στομάχου προς τα έξω, διώχνοντας στην ουσία τον πόνο.

8 λόγοι για να σταματήσεις να περιμένεις την έγκριση των άλλων

8 λόγοι για να σταματήσεις να περιμένεις την έγκριση των άλλων

Μια από τις μεγαλύτερες ελευθερίες είναι το απλά να μην νοιάζεσαι το τι σκέφτονται όλοι οι άλλοι για σένα. Μερικές φορές χρειάζεται να βγεις έξω, να πάρεις λίγο αέρα και να θυμηθείς ποιος είσαι και τι θέλεις να γίνεις. Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να ακολουθήσεις στην καρδιά σου. Πάρε ρίσκα. Μην δέχεσαι απλά τις ασφαλείς και εύκολες επιλογές επειδή φοβάσαι το τι θα σκεφτούν οι άλλοι ή φοβάσαι το τι μπορεί να συμβεί. Αν το κάνεις αυτό, τίποτα δεν θα συμβεί ποτέ. Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πάρα πολύ μεγάλα. Δεν είναι.
Ξεκίνα σήμερα, σταμάτα να περιμένεις για έγκριση. Ορίστε το γιατί:
1. Έχεις μόνο μια ζωή για να κυνηγήσεις τα όνειρα που σε κρατάνε ζωντανό. – Είναι καλύτερα να αποτυγχάνεις (και να μαθαίνεις) κάνοντας κάτι που αγαπάς, αντί να πετυχαίνεις κάνοντας κάτι που μισείς. Για αυτό άρπαξε τις ευκαιρίες για λογαριασμό αυτών που πιστεύεις. Απέτυχε μέχρι να πετύχεις. Κάνε θυσίες και βγες έξω από τη ζώνη άνεσης σου, ξανά και ξανά. Αντιμετώπισε τους φόβους σου με κουράγιο και πάθος. Κράτα το λόγο σου και πίστεψε στο όραμα σου μέχρι να το φέρεις στη ζωή.
2. Η έγκριση κάποιου άλλου είναι ακριβώς μια άλλη γνώμη. – Ποτέ μην αφήσεις τη γνώμη κάποιου άλλου να γίνει η πραγματικότητα σου. Ποτέ μην θυσιάσεις το ποιος είσαι ή το ποιος φιλοδοξείς να γίνεις, επειδή κάποιος άλλος έχει πρόβλημα με αυτό. Αγάπα αυτό που είσαι εξωτερικά και εσωτερικά και συνέχισε να προχωράς μπροστά. Κανείς άλλος δεν έχει τη δύναμη να σε κάνει να νιώσεις μικρός, εκτός και αν του δώσεις αυτή τη δύναμη. Είσαι ο μόνος που μπορεί να δημιουργήσει τα όνειρα και την ευτυχία σου.
3. Η μόνη γνώμη που έχει πραγματικά σημασία για εσένα είναι η δικιά σου. – Στη ζωή, αυτό που είναι πολύ δύσκολο και πραγματικά εκπληκτικό είναι το να εγκαταλείπεις την επιθυμία να είσαι τέλειος στα μάτια των άλλων και να ξεκινήσεις το ταξίδι για να γίνεις ο αληθινός σου εαυτός. Για αυτό άσε την αγάπη σου να κυλήσει ελεύθερα. Επειδή αυτό που αγαπάς καθορίζει τα όνειρα σου, τα όνειρα σου καθορίζουν τις πράξεις σου και οι πράξεις σου καθορίζουν το πεπρωμένο σου.
4. Μερικοί άνθρωποι δεν πρόκειται ποτέ να δώσουν την έγκριση τους έτσι και αλλιώς. – Μην αφήνεις τις αρνητικές απόψεις των άλλων να καταστρέψουν την εσωτερική σου γαλήνη. Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων – αυτοί που σου ρουφάνε την ενέργεια και τη δημιουργική σου δύναμη και αυτοί που σου δίνουν ενέργεια και υποστηρίζουν τη δημιουργικότητα σου ακόμα και με την πιο απλή χειρονομία, όπως ένα χαμόγελο. Απέφυγε το πρώτο είδος ανθρώπων. Να είσαι ευτυχισμένος. Γίνε αυτός που θέλεις να είσαι. Αν δεν αρέσει στους άλλους, άφησε τους. Η ευτυχία είναι επιλογή – δική ΣΟΥ επιλογή. Η ζωή δεν έχει να κάνει με το να ευχαριστείς τους πάντες.
5. Το ταξίδι και η προοπτική του καθενός στη ζωή είναι εντελώς διαφορετικά. – Το ποιος είσαι είναι αυτό που σε κάνει εξαιρετικό. Μην αλλάξεις τη μοναδικότητα σου για κανένα. Το τι επιφυλάσει το μέλλον θα είναι πάντα ένα μυστήριο. Μην φοβάσαι να το εξερευνήσεις, να μάθεις και να αναπτυχθείς. Το γιατί συμβαίνουν ορισμένα πράγματα δεν θα μάθεις ποτέ. Κάνε το βήμα και προχώρα προς τα εμπρός. Όταν η ζωή σε σπρώχνει στην άκρη, βγες μπροστά και σπρώξε ακόμα πιο δυνατά. Όταν υπάρχει μια διασταύρωση στον δρόμο σου και πρέπει να κάνεις μια επιλογή, επέλεξε αυτό που θα κάνει τον μελλοντικό σου εαυτό να σε ευχαριστεί.
6. Η εμπειρία από πρώτο χέρι είναι συχνά απαραίτητη για την προσωπική ανάπτυξη. – Μερικά μαθήματα ζωής μπορούν να γίνουν κατανοητά μόνο αντιμετωπίζοντας τα μόνος σου. Κάνοντας το σου επιτρέπει να σχηματίσεις τα δικά σου συμπεράσματα με βάση την εμπειρία από πρώτο χέρι, αντί για την υποκειμενική γνώμη κάποιου άλλου. Αυτή η εμπειρία σου δίνει τη δυνατότητα να σκεφτείς πιο λογικά και να κάνεις τα απαραίτητα βήματα προς μια θετική κατεύθυνση.
7. Η διαίσθηση σου δεν απαιτεί έγκριση. – Όταν πρόκειται για την άσκηση του εσωτερικού σου κόσμου, πρέπει να δοκιμάσεις αυτό που θέλεις να δοκιμάσεις, να πας εκεί που θέλεις να πας και να ακολουθήσεις τη διαίσθηση σου. Μην αποδέχεσαι λανθασμένες επιλογές. Μην αφήνεις τους άλλους να βάλουν ένα κλουβί γύρω από τις ιδέες σου. Αν το αισθάνεσαι σωστό, άρπαξε την ευκαιρία. Επειδή ποτέ δεν ξέρεις πόσο τέλειο θα μπορούσε να αποδειχθεί. Όπως είχε πει και ο Steve Jobs κάποτε, «Μην αφήνεις τον θόρυβο των απόψεων των άλλων να πνίξουν τη δική σου εσωτερική φωνή, την καρδιά και τη διαίσθηση σου. Αυτά, κατά κάποιο τρόπο, ξέρουν ήδη τι θέλεις αληθινά να γίνεις. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.»
8. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να περιμένεις άλλο. – Αν ήξερες ότι σίγουρα είχες μια ανίατη ασθένεια – αν σου είχε απομείνει ένας πολύ περιορισμένος χρόνος για να ζήσεις – δεν θα έχανες ούτε ένα λεπτό από αυτός. Λοιπόν ξύπνα! Έχεις μια ανίατη ασθένεια. Λέγεται «ζωή». Στον τεράστιο χάρτη των πραγμάτων δεν σου έχει απομείνει πολύς χρόνος – κανείς δεν έχει. Για αυτό ρίξε μια ματιά στο δώρο που σου έχει δοθεί, καθώς τα θαύματα του ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια σου. Και επέλεξε να είσαι χαρούμενος, χωρίς έγκριση – αλλιώς ποτέ δεν θα είσαι ολοκληρωτικά.
Και θα σε αφήσω με ένα ρητό να σκεφτείς. «Για όσο καιρό ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα, τους ανήκεις. Μόνο όταν δεν θα χρειάζεσαι έγκριση από κανέναν άλλο παρά τον εαυτό σου, θα είσαι ο πραγματικός σου εαυτός.»